IJsselvogel Sam Meijer en zijn ploeggenoten hadden een makkelijke avond.
IJsselvogel Sam Meijer en zijn ploeggenoten hadden een makkelijke avond.

IJsselvogels schrikt niet van NIO; Bassen in hoofdrol bij CKV

Sport 364 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht - IJsselvogels heeft op weg naar promotie naar de eerste klasse een volgende klip omzeild. Die klip was minder lastig dan vooraf gedacht. NIO werd met 22-11 verslagen.

In Rotterdam won IJsselvogels vorig jaar nog met moeite van NIO. Met een verschil van één goal kwamen de Moordrechtenaren met de schrik vrij. In de return was de nummer twee van de tweede klasse een stuk beter. “We waren scherper, maar ook mentaal goed opgewassen tegen NIO”, zei trainer Berry Glissenaar, die zag dat zijn ploeg goed reageerde op het fysieke spel van de bezoekers. “NIO schuwt het duel niet, waarbij ze onder de korf duwen en trekken. Wij zijn daar niet in meegegaan.”
Geholpen door een hoog schotpercentage in de beginfase, hetgeen leidde tot een 6-2 voorsprong, kon NIO in de kiem worden gesmoord. Eva Haasbroek en Jeffrey Berlijn scoorden beiden zeven keer. “Het was misschien niet de mooiste wedstrijd, maar we hebben wel zeer gedisciplineerd gespeeld.” Glissenaar had lovende woorden voor de jonge Jeska van Grieken. Zij had eerder al bijna een hele wedstrijd gespeeld met de A1, maar dat weerhield haar er niet van om moeiteloos in de IJsselvogels-hoofdmacht mee te draaien.

Hoofdrol ‘Bassen’ in comeback CKV
Nieuwerkerk aan den IJssel - Twee jonge talenten eisten zaterdag de hoofdrol voor zich op in de uitwedstrijd van CKV Nieuwerkerk bij Valto. Met Bas van Schaik in de ploeg en Bas Stuurstraat in het andere vak, repareerden de gasten de schade: 17-20.

Nieuwerkerk ontpopt zich in de hoofdklasse meer en meer als vechtploeg. Het duel in De Lier tegen Valto stond niet op zichzelf, want al eerder deze competitie boog de ploeg van Ronald Verbeek en Martijn Reijm een grote achterstand om in een zege. Dit keer keek Nieuwerkerk bij rust tegen een 8-6 achterstand aan. “We speelden niet slecht in de eerste helft, maar we scoorden te weinig”, zei Verbeek over de eerste dertig minuten. “Van die zes doelpunten waren er ook nog eens vier van Bob van der Weide.”

Om de aanval van impuls te voorzien, besloten Verbeek en Reijm niet tot half werk over te gaan. In het ene vak verving jeugdinternational Bas van Schaik, erkend aanvaller van de A1, Bas Stuurstraat die tot dat moment niet uit de verf was gekomen. Stuurstraat zelf werd even later in het andere vak teruggebracht vanwege zijn aanvalskracht. Met Melissa van de Velde werd bovendien een aangever binnen de lijnen gebracht.
Na een korte gewenning - waarbij Valto uitliep - begonnen de ‘Bassen’ te draaien. Bas van Schaik (18) zorgde er met twee loepzuivere goals voor dat Nieuwerkerk een achterstand omboog in een voorsprong. Van Schaik kwam in één helft tot vijf treffers, eentje meer dan Stuurstraat. Dat beiden in de slotfase nog scoorden, toen Valto dreigde het Nieuwerkerkse feestje te verstoren, vond Verbeek geen toeval. “Ze hebben het geweldig gedaan en voor de ommekeer gezorgd.”

Achteraf bleek de zege op Valto zeer gewenst, omdat de onderste twee teams, KVS en Swift, ook hadden gewonnen van een ploeg uit de top drie. Verbeek: “Het verschil met KVS blijft twee en met Swift drie. Daaronder staat nog Sporting Delta.”