Na de gemiste promotie van vorig jaar lijkt het dit seizoen wel te gaan lukken voor de ZVH-dames.
Na de gemiste promotie van vorig jaar lijkt het dit seizoen wel te gaan lukken voor de ZVH-dames.

ZVH houdt hoop op de titel

Sport 414 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen - De dames van Villa Dorrestein ZVH mogen nog altijd hopen op het kampioenschap van de derde divisie. De 0-4 zege bij Leython bracht de Zevenhuizense formatie een puntje dichter bij koploper VV Utrecht.

Met nog zes speelronden te gaan, is het vizier bij ZVH nog altijd gericht op het kampioenschap. Trainer/coach Martin Rutten gelooft nog heilig in de kansen van zijn team. Dat heeft te maken met het resterende programma van de twee kampioenskandidaten. Waar ZVH middenmoters en laagvliegers treft, neemt Utrecht het nog op tegen nummer drie Dosko.
Het eerste doel van ZVH - promotie naar de tweede divisie - lijkt zo goed als binnen. Doordat de nummers één, twee en drie promoveren, is nummer vier Switch voor de Zevenhuizenaren de referentie. Inmiddels bedraagt de voorsprong op Switch acht punten. “Dat is een geruststellende voorsprong”, meende Rutten na de wedstrijd tegen Leython. “We hebben een mindere periode gehad met nederlagen tegen Utrecht en Thor. Er is altijd het gevaar dat dat in het hoofd gaat zitten, waardoor onzekerheden in het spel sluipen. We hebben de draad echter snel opgepakt”, stelde de oefenmeester tevreden vast.
Dat betekende niet dat de uitwedstrijd tegen Leython een walk-over was. De thuisploeg weerde zich vooral in de eerste twee sets kranig. “De bigpoints waren gelukkig voor ons.” Rutten zag zijn team de moeilijke sets met 24-26 en 23-25 binnenhalen.
Daarna ging het een stuk soepeler aan ZVH-zijde, waar Marina Mijajlovic de plek heeft ingenomen van de zwaar geblesseerde Jolien van Dam. “Marina doet dat steeds beter. Het was al de bedoeling dat ze naar het einde van het seizoen speeltijd zou krijgen als libero, maar door de blessure van Jolien is dat een constante situatie geworden. Jolien ligt er voor de rest van dit seizoen uit. Ze mag pas over een maand of vier weer rustig beginnen met sporten.”
Het inpassen van Mijajlovic paste in het plan om verder te bouwen aan het team van de toekomst. ZVH wil ook na de promotie komend seizoen in de tweede divisie hoge ogen gooien.
Van de vier jeugdige talenten die aan de ploeg zijn toegevoegd begon Marlies Nobel tegen Leython als spelverdeler in de basis. Eden Wensveen en Luca Hessing mochten in de ruim gewonnen vierde set hun talenten showen van Rutten.
De oefenmeester is er zaterdag ook bij als de talentvolle A-meisjes van de club in Swanla in de halve finale van het Open club-NK met Zovoc uit Zoetermeer, VollinGo uit Gouda, het Apeldoornse Dynamo en Dinto uit Warmenhuizen. De winnaar van de vijfkamp mag zich met de beste Nederlandse A-meisjesteams opmaken voor de finale. “Voor de club is het mooi om dit toernooi in de eigen sporthal te mogen organiseren.”
(Erik van Leeuwen)