Timothy Scheffers en Roel Oude Nijhof werden door ZVH uitgezwaaid. (foto: André Dirks)
Timothy Scheffers en Roel Oude Nijhof werden door ZVH uitgezwaaid. (foto: André Dirks)

ZVH pakt slechts vier punten in tweede competitiefase

Sport 321 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De laatste vier dagen van het eredivisieseizoen werden door Scherp in Packaging/ZVH in stijl afgewerkt. Zowel tegen Sliedrecht Sport als tegen SSS boden de Zevenhuizenaren meer dan serieus tegenstand, maar het leverde opnieuw geen punten op: 1-3 en 3-1.

Met vier punten uit acht wedstrijden beëindigde ZVH de tweede fase van de competitie, die de Zevenhuizense formatie nog was begonnen met de ambitie minimaal tweede te worden en daarmee een plaats in de kwartfinales van de play-offs zeker te stellen.

In de laatste wedstrijd, zaterdag in Barneveld, stond een play-off ticket op het spel, maar niet voor ZVH. Thuisploeg SSS kon zich bij winst als achtste en laatste ploeg plaatsen. ZVH gaf de zege niet cadeau, liet vaak goed volleybal zien, maar moest uiteindelijk met 3-1 zijn meerdere erkennen in de opponent. “Deze wedstrijd en die van woensdag tegen Sliedrecht was typerend voor het seizoen”, zei trainer/coach Kristian van der Wel. “We spelen goed, winnen een set, maar slagen er niet in een tweede set te winnen.”

ZVH won dit seizoen in de reguliere competitie drie keer. In de plaatsingsfase pakte ZVH vier punten. “Je kunt dat mager noemen, maar het is ook tekenend voor onze status”, aldus Van der Wel, die doelde op de bescheiden middelen die zijn club heeft ten opzichte van andere teams. “We hebben dit seizoen progressie gemaakt, maar dat is niet vertaald in punten.”
In Swanla zijn de ogen inmiddels gericht op het nieuwe seizoen. Gesprekken met huidige spelers zijn of worden gevoerd. Zeker is dat naast Roel Oude Nijhof ook Timothy Scheffers afzwaait. De spelverdeler, die deze week zijn 27ste verjaardag viert, kiest voor zijn maatschappelijke carrière. “Op korte termijn zal er meer duidelijkheid komen over de samenstelling van het team”, zei Van der Wel, die niet al te veel kwijt wilde. “Het lijkt erop dat de basis blijft.” De oefenmeester liet zich wel verleiden tot het prijsgeven van de naam van één speler die sowieso in Swanla te bewonderen blijft: middenaanvaller Benjamin Parkinson.