Trainer Ronald Verbeek geeft een van de spelers aanwijzingen.
Trainer Ronald Verbeek geeft een van de spelers aanwijzingen.

CKV Nieuwerkerk legt de lat hoog

Sport 270 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk maakt zich op voor de veldcompetitie, maar de ogen van de club zijn vooral gericht op de toekomst in de zaal. Korfbal League 2 is het doel.

De club verlengde onlangs het contract van trainers Ronald Verbeek en Martijn Reijm met één seizoen. Volgens Arno Reijm, voorzitter van de technische commissie, is de verlenging een logisch vervolg van de stijgende prestatiecurve. Het trainersduo redde Nieuwerkerk van een nieuwe degradatie. “De samenwerking tussen trainers en spelers was uit de kunst, waardoor we zo’n mooie serie konden neerzetten”, reageert Arno Reijm. “We wisten dat Ronald en Martijn goede trainers zijn – dat bewezen ze al bij de jeugd – maar dat ze zó complementair aan elkaar zouden zijn, heeft ons verrast. De ene is goed in het verdedigende aspect, de ander in het aanvallende deel. Ze weten daarnaast de groep op de juiste manier te prikkelen. We zijn heel nieuwsgierig hoe het zal gaan als ze langer de trainers blijven.”
Stiekem hoopt de clubleiding dat Nieuwerkerk komend zaalseizoen al kan meedoen in de top drie van het klassement in de hoofdklasse. Het is een heel ander geluid dan afgelopen seizoenen was te horen. Nadat het volledige eerste team vertrok, paste de club vooral bescheidenheid. Die bescheidenheid maakt nu plaats voor ambitie. “We werken toe naar de Korfbal League 2”, verklapt Reijm. “Dat klinkt misschien raar na een seizoen waarin we moesten knokken voor handhaving, maar we onderkennen ook onze eigen potentie. We behoren al jaren tot de tien grootste clubs van Nederland. Al onze selectieteams bij de jeugd spelen op het hoogste niveau. Daarnaast zijn we een aantrekkelijke vereniging voor spelers van andere clubs die zich bij ons verder willen ontwikkelen. Dat maakt dat we denken dat we binnen afzienbare tijd de stap naar het tweede niveau kunnen maken. We zullen ons als club ook moeten ontwikkelen op organisatorisch vlak. Het korfbal is een stuk professioneler geworden. Kijk maar naar de begeleidingsstaf rond de selectie.”