Berusting bij de spelers en staf van De IJssel.
Berusting bij de spelers en staf van De IJssel.

Vlaggenschip hockeyclub daalt af naar tweede klasse

Sport 409 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel - De hockeyers van De IJssel moeten na vijf seizoenen afscheid nemen van de eerste klasse. De 5-0 nederlaag in en tegen Houten bezegelde het lot van de ploeg die naar de tweede klasse degradeert.

De IJssel had voor de voorlaatste speelronde nog een beetje hoop om de degradatiedans te ontlopen, maar in Houten viel het doek definitief voor de formatie van trainer/coach Mathieu de Jong.

Met nog één wedstrijd te gaan kan De IJssel op maximaal veertien punten komen en dat is te weinig om Groen Geel en Schiedam in het klassement nog te achterhalen. In Houten drong het bij spelers en staf al tijdens de wedstrijd door dat degradatie onontkoombaar was. De IJssel keek bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. “We speelden in de eerste helft best aardig, maar we scoorden niet”, reageerde De Jong, om meteen te constateren dat doelpunten maken het grote euvel was dit seizoen. In de 21 wedstrijden scoorde De IJssel slechts negenentwintig keer.

“We balen met zijn allen enorm, maar ik denk dat we ons lot ook al min of meer hadden geaccepteerd”, zei De Jong. “We misten de hardheid die nodig is voor de eerste klasse en dan bedoel ik dat we in die kwarten dat we in een wedstrijd goed speelden, hebben nagelaten te scoren.”

De IJssel werd vorig seizoen nog zevende, maar deze jaargang kwam het gemis aan ervaring duidelijk aan de oppervlakte. “We zitten midden in een transitie. Dan kan het wel eens gebeuren dat je degradeert. Dat is helemaal niet erg voor een kleine club als De IJssel. De tweede klasse is het einde niet, wel een nieuw begin.”
In de laatste wedstrijd, over anderhalve week, speelt De IJssel volgens De Jong nergens meer om, al wil het wel de sportieve plicht vervullen tegen Hudito, dat nog kampioen kan worden. “We nemen afscheid van Vincent de Klerk en Tom Blomsma, die jarenlang in het eerste hebben gespeeld. Dat willen we op een goede manier doen.”