Trainer Ronald Verbeek: “Als je maar negen keer scoort ga je niet winnen.”
Trainer Ronald Verbeek: “Als je maar negen keer scoort ga je niet winnen.”

Aanval CKV Nieuwerkerk faalt volledig tegen koploper

Sport 235 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk heeft verzuimd om koploper DeetosSnel de eerste nederlaag te bezorgen. Een falende aanval leidde een 13-9 nederlaag in.

Door de nederlaag wordt het voor Nieuwerkerk erg lastig om nog degradatie uit de ereklasse te ontlopen. DeetosSnel staat op zes punten, Valto op vier.

Lastig verhaal
Nieuwerkerk, dat zelf twee punten heeft, kan zich in de tweede helft van de competitie, die op 25 mei begint, geen puntverlies meer veroorloven. “We zullen thuis van DeetosSnel en Valto moeten winnen en daarnaast uiteraard ook van KOAG. Ik denk dat dat een lastig verhaal wordt. Ik ben bang dat we onze kans hebben laten lopen”, doelde trainer Ronald Verbeek op het verlies bij DeetosSnel. “We hadden het in verdedigend opzicht prima op orde. Een ploeg als Deetos verras je maar één keer. Daarom is het zo jammer dat onze aanval volledig faalde. Dat we maar dertien doelpunten tegen krijgen is mooi, maar je hebt er niets aan als je er zelf maar negen maakt”, aldus Verbeek, die met Nathan Marck, Kenneth de Ronde en Bas Stuurstraat juist nog drie spitsen het veld in had gestuurd.