Aanvaller Robin Zuierveld maakte de enige goal tegen Be Fair.(foto: archief HvH)
Aanvaller Robin Zuierveld maakte de enige goal tegen Be Fair.(foto: archief HvH)

Groeneweg nadert titel, Nieuwerkerk bijna verlost van zorgen, WDS overklast Moerkapelle en geen nacompetitie voor Moordrecht

Sport 759 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Een week na de kater van de verloren wedstrijd tegen Berg-ambacht liep Groeneweg zaterdag de polonaise. Door de 0-1 zege in de als moeilijk bestempelde uitwedstrijd tegen Be Fair, nadert voor de Zevenhuizense formatie de titel.

Trainer Pieter van Zoest hield na afloop van het duel in Waddinxveen nog een fikse slag om de arm, maar de feestvreugde in de kleedkamer van zijn ploeg zei heel veel. Met het verslaan van Be Fair zette Groeneweg een belangrijke stap richting het kampioenschap in de vierde klasse. De Zevenhuizenaren zullen echter ook de laatste twee wedstrijden, Linschoten thuis en Woerden uit, moeten winnen. “Ik verwacht niet dat Bergambacht nog punten laat liggen”, zei Van Zoest. “We kunnen ons geen fout permitteren.”
De trainer zei dat in de wetenschap dat zijn selectie niet okselfris meer is. Tegen Be Fair moest hij topscorer Rick Sleeuwenhoek wisselen. Verdedigers Martijn Dijkshoorn en Rick Willemsen kregen in de slotfase krampverschijnselen. “Deze week komt Moos de Hamer terug van vakantie, waardoor we wat speelruimte hebben.”
Van Zoest voegde afgelopen week twee oudgedienden aan zijn selectie toe. Sam Boudewijn stond tegen Be Fair zelfs in de basis. Bas Roos, jarenlang aanvoerder, viel een half uur voor tijd in voor Jordy Mayer.
Groeneweg won dankzij een knappe goal van Robin Zuierveld na een voorzet van Damian den Toom met 0-1 won van het Be Fair dat na de winterstop zo op stoom was gekomen. “Vorige week tegen Bergambacht stonden we er helemaal niet, vandaag wel. We speelden echt als een team”, complimenteerde Van Zoest zijn elftal.

De bezoekers gaven in Waddinxveen nauwelijks kansen weg. Doelman Jeremy Dierikx redde één keer knap, nadat een schot van Be Fair-aanvaller Maarten Smit van richting werd veranderd. “Het resultaat is geweldig”, erkende Van Zoest, die ook zag dat de weg naar het kampioenschap voor zijn ploeg openligt. “We zullen nog twee weken moeten knallen.”

Nieuwerkerk bijna verlost van zorgen
Nieuwerkerk aan den IJssel - Nieuwerkerk heeft nog twee punten nodig om zich te verzekeren van klassebehoud in de tweede klasse. Met de 2-5 zege bij het al gedegradeerde Hillegersberg, nam de ploeg een voorschot op handhaving.
Nieuwerkerk heeft in het klassement drie punten voorsprong op Vitesse Delft en vijf op DHC en Neptunus-Schiebroek. Er zijn nog twee ronden te gaan. “De grootste druk is er vanaf, maar we zijn er nog niet”, waarschuwde trainer Michel van Noort.
Nieuwerkerk wist dat het moest winnen bij Hillegersberg en dat zorgde voor een nerveuze start van de gasten, die speelden zonder Maurice Treffers, Cas Hoenderop en de in de warming-up afgehaakte Philippe den Hartog. De thuisploeg kwam zelfs op een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust stelden de bezoekers orde op zaken door treffers van Kevin Kamerbeek en Rowendey Schoop.
Nieuwerkerk kwam sterk uit de kleedkamer en leek via de tweede treffer van Schoop definitief afstand te nemen, maar na een uur haakte Hillegersberg weer aan: 2-3. Spannend werd het echter niet meer. Tygo Letwory maakte 2-4 en invaller Jayson Vermeulen, nadat Stefan van der Vlegel even daarvoor voor de derde keer het aluminium had geraakt, de 2-5.
Met zijn twee treffers en een assist vertolkte Rowendey Schoop een hoofdrol. De spits heeft zijn afscheid na dit seizoen aangekondigd, maar Van Noort zou hem graag behouden. “In ons aanvalsspel is hij een belangrijke pion. Ik hoop dat hij blijft, maar ik kan me voorstellen dat op zijn leeftijd gezin en werk harder gaan tellen.”

WDS overklast Moerkapelle
Moerkapelle – Moerkapelle heeft op de valreep van de competitie nog een grote nederlaag moeten slikken. WDS was in eigen huis veel te sterk voor de nummer acht: 8-1.

WDS, dat met Bolnes en SPV’81 nog strijdt om het kampioenschap in de vijfde klasse, was oppermachtig. De thuisclub drukte Moerkapelle vanaf de eerste minuut in de verdediging. Bij rust was het 4-0 voor WDS, dat ook na de pauze het gas erop hield omdat het doelsaldo mogelijk een rol kan gaan spelen in de titelstrijd. Bij 5-0 deed Jeffrey Kievit namens Moerkapelle iets terug, maar de gasten fungeerden voornamelijk als speelbal van de gastheren. De dikke nederlaag voelde voor trainer Gerald van der Klok extra pijnlijk, omdat hij komende zomer van Moerkapelle naar WDS overstapt. “Echt lekker ben ik na afloop de kantine niet ingestapt, dat begrijp je natuurlijk wel”, reageerde hij. “Maar het gaat niet om mij. Of ik de jongens iets kwalijk neem? Zeker niet, want ze hebben er echt niet met de pet naar gegooid. Wij spelen nergens meer voor en dat doet onbewust toch iets met de drive.”

Geen nacompetitie voor Moordrecht
Moordrecht – Voor Moordrecht krijgt het seizoen geen staartje. Door het 0-2 verlies op eigen veld tegen SPV’81 verspeelde de ploeg van Rens Binken de laatste, minieme kans op deelname aan de nacompetitie.

Moordrecht haalde vorig seizoen nog de nacompetitie en strandde pas in de finale. Een nieuwe campagne komt er echter niet. “Ik denk dat we de kwaliteiten hebben om in de top drie van deze vijfde klasse te spelen, maar onze prestaties waren te wisselvallig”, verklaarde Binken, die ook voor de wedstrijd tegen SPV geen rekening hield met een toetje. “Veel uitslagen moesten onze kant uitvallen. Niemand geloofde er nog in.”
Moordrecht gooide er zaterdag zeker niet met de pet naar, maar zocht tevergeefs naar de juiste strategie om de gasten, die nog in de race zijn voor de titel, te bestrijden. “SPV hanteert de lange bal en dat is lastig”, zei Binken, die het Moordrechtse spel voor rust typeerde als ‘rommelig’. Na de pauze veroorzaakte Perry van den Heuvel met een sliding een strafschop die door SPV werd benut. In de slotfase nam de thuisploeg risico’s en incasseerde Dave van den Berg een tweede tegengoal.