Afbeelding
Clips Fotografie / Jan van Woerden

Droom weg bij de eindeloze zomer in Zuidplas

Toerisme 257 keer gelezen

Ontdek de uitgestrekte polders, recreatiegebieden en de karakteristieke dorpen van Zuidplas in de uitgebreide zomerspecial ‘Zo mooi is Zuidplas’ die vandaag, woensdag 6 juli, is verschenen als bijlage in Hart van Holland.

Deze gemeente ademt een eeuwenoude historie waarvan de strijd tegen het water een belangrijk deel uitmaakt. Als laagste polder van Europa is het een levend geschiedenisboek met prachtige natuur- en watergebieden waar te voet, per fiets of op het water veel te beleven is. Ideaal voor een thuisvakantie in de eigen ‘achtertuin’.

Wat kun je lezen in deze speciale zomerbijlage:

Cultureel
Op zoek naar een leuk uitje? Daarvoor ben je in Zuidplas in de juiste gemeente. Liefhebbers van geschiedenis en techniek kunnen bij voorbeeld meedoen aan een molensnuffelstage. Onze fotograaf Reginus den Breejen is er zelf op uitgegaan met zijn camera waarmee hij de natuur, het water en de lokale skyline heeft vastgelegd. Heb je nog meer inspiratie nodig, blader dan door naar onze recreatieagenda voor allerlei leuke evenementen die deze zomer in de regio plaatsvinden.

Familie
Voor het vakantiegevoel hoef je niet naar het buitenland te gaan. Stap bij voorbeeld met je hele familie aan boord van het pontje dat over de Rotte heen er weer vaart, dan ben je er meteen even helemaal uit. Heb je viervoeters in de familie? In Hitland lonkt een hondenwalhalla waar viervoeters, groot en klein, zich helemaal kunnen uit leven. Voor een leuke familiewandeling heeft een Nieuwerkerks duo, vader en dochter, een achttal fotospeurtochten uitgezet die ideaal zijn voor kinderen. Zoek je wat meer uitdaging? Leer dan hoe je met geocaching overal ter wereld spontaan kunt gaan ‘schatzoeken’.

Sportief
In de dorpen rondom Zuidplas zijn prachtige gebieden te vinden waar je buiten actief bezig kan zijn. Je af en toe in het zweet werken is gezond, dus probeer eens een golfintroductie in Hitland en oefen je swing, put en chip. Houd je van water, laat je dan meevoeren door de Rotte en doe mee aan een suptocht bij zonsondergang. Blijf je liever op het droge, laat dan je hersens kraken met de uitdagende zomerpuzzel.

Lees verder in de digitale editie vanaf pagina 17

Molen Windlust
Schippers van pontje 't Verlaat
Skyline door Reginus den Breejen
Suppen bij zonsondergang
Het hondenwalhalla in Hitland
Golfcursus
Geocaching in het Bentwoud
Fotospeurtocht in Nieuwerkerk