Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Om meel en bloem muisvrij te kunnen bewaren, zijn tonnen aangeschaft.</p>

Om meel en bloem muisvrij te kunnen bewaren, zijn tonnen aangeschaft.

Windlust wil geen muizen, maar stemmen

  •   keer gelezen   Verenigingen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De door molen Windlust bewerkte producten ongediertevrij houden: om dat op een duurzame en milieuvriendelijke manier te doen, is veel geld nodig. De onderhoudskas is er onlangs voor aangesproken. Secretaris Rob Rosbergen hoopt de pot snel weer te kunnen vullen met een bijdrage van de Rabo ClubSupport-actie.

‘Nog niet zo lang geleden is molen Windlust ineens de ‘kruidenier’ geworden van één of meerdere families muis. Heel jammer is dat ze de kosten die hun bezoek met zich meebrengen, niet willen vergoeden’, zo licht Stichting Molen Kortenoord toe waarom zij geld nodig heeft. Om meel en bloem muisvrij te kunnen bewaren, zijn inmiddels tonnen aangeschaft.

Stemmen zijn er nodig, om kans te maken op een bijdrage van de Rabobank, en zo het uit de onderhoudskas geleende geld te kunnen terugstorten. Van 4 tot 25 oktober kunnen leden van de bank hun stem uitbrengen op hun favoriete club of vereniging.

Vrijwilligers
Molen Windlust is een stichting gerund door vrijwilligers en is geheel afhankelijk van bijdragen. Het doel is om de molen in maalvaardige toestand en best mogelijke staat van onderhoud te houden.

Daarnaast is er een maatschappelijke taak: vrijwilligers malen tarwe en spelt, waarna de producten door cliënten van de ASVZ worden gewogen, gemixt en verpakt. Ook bakken zij brood en koekjes.

Meer berichten