Stefan van der Vlegel was zaterdag weer trefzeker.
Stefan van der Vlegel was zaterdag weer trefzeker. Foto: Erik van Leeuwen

Droomstart voor Nieuwerkerk: foutloze serie duurt voort

Sport 416 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het begin van de competitie krijgt voor Nieuwerkerk steeds meer tekenen van een droomstart. Zaterdag zegevierde de ploeg van trainer Ron Luijten bij OSV Oud-Beijerland voor de derde keer op rij (0-2).

Erik van Leeuwen

Met negen punten uit drie duels staat Nieuwerkerk, dat zaterdag weer kon beschikken over aanvoerder Bart Slob, fier aan kop in de derde klasse en er lonkt zelfs in de verte de eerste periodetitel. Luijten wilde over de eerste prijs die er dit seizoen te halen is, niet praten. “Dat is nog veel te vroeg. De eerste periode bestrijkt acht wedstrijden. We zijn dus nog niet eens op de helft. Het gaat lekker, maar we moeten ook waken voor te veel euforie”, meent hij. “Het enige wat vanaf nu telt is de wedstrijd van zaterdag tegen FC IJsselmonde.”

Nieuwerkerk liet zich ook in Oud-Beijerland zien van zijn degelijkste en flexibelste kant. In de warming-up meldde spits Rowendy Schoop dat hij niet fit genoeg was om te starten. Roy de Oude, net hersteld van een zware enkelblessure, begon daardoor in de basis en Schoop nam met zijn onwillige rug plaats op de reservebank waar hij in geval van nood nog in het veld kon komen.

Alert
De Oude speelde in de spits een puike partij. Hij was betrokken bij de 0-1 voor rust van Stefan van der Vlegel en maakte in de tweede helft zelf de 0-2. “Roy speelde de wedstrijd van zijn leven. Hij sleurde over het hele veld”, complimenteerde Luijten de aanvaller.

In verdedigend opzicht bleef Nieuwerkerk knap overeind, ook al voerde de thuisploeg na rust de druk op. “OSV koos voor de lange bal en het werd van hun kant pompen of verzuipen. Tien minuten voor tijd kwam er nog een tweede stormspits in, maar onze verdediging was erg alert. Ook Kevin de Geus keepte weer een foutloze partij”, aldus Luijten, die komende week een oplossing moet bedenken voor de vacante linksbackpositie. Menno Homan wordt geopereerd aan zijn vinger en is daardoor niet beschikbaar. “Het stond nét zo lekker achterin, maar het is niet anders. Het is niet de eerste speler die dit seizoen wegvalt.”