Op de website van de bibliotheek is ook de toespraak van minister-president Rutte in verschillende talen te lezen.
Op de website van de bibliotheek is ook de toespraak van minister-president Rutte in verschillende talen te lezen. Foto:

'Livestream' Matthäus Passion

Gouda - De Goudse Sint-Jan hield zaterdag 21 maart, op de geboortedag van Johann Sebastian Bach, een muzikale Bachviering vanuit het koor van de kerk, die via een livestream werd uitgezonden. De viering is terug te kijken via vespersgouda.nl
Op het programma, uitgevoerd door sopraan Nanette Mans, alt Gerben van der Werf, stadsorganist Gerben Budding en lector Joas van der Schoot, stonden delen uit de Matthäus Passion en koraalvoorspelen van Johann Sebastian Bach, afgewisseld met lezingen uit het evangelie volgens Matteüs. Woensdag 25 maart worden om 19.30 uur op de website vespers uitgezonden.


Thuis Nederlands oefenen

Zuidplas - De bibliotheken zijn dicht, maar het Taalhuis gaat online door. Om ook thuis te kunnen blijven oefenen met de Nederlands taal, staan op de website van bibliotheek De Groene Venen taaloefeningen, oefenfilmpjes en tips voor gratis websites voor elk taalniveau, en voor kinderen. Ook informatie over het coronavirus en de bijbehorende maatregelen is in verschillende talen beschikbaar, net als de speech van minister-president Mark Rutte. Informatie: www.bibliotheekdegroenevenen.nl/voorthuis.