De provincie onderzoekt de mogelijkheden om de economische effecten te verzachten.
De provincie onderzoekt de mogelijkheden om de economische effecten te verzachten.

Zuid-Holland werkt aan maatregelen coronacrisis

Regio - De provincie Zuid-Holland werkt aan een pakket maatregelen om de negatieve gevolgen van de coronacrisis te beperken. De maatregelen liggen onder andere op het gebied van ondersteuning van de regionale economie, verkeer en vervoer, land- en tuinbouw en vergunningverlening. “We zijn in gesprek met onze partners en kijken creatief wat we kunnen bijdragen in het algemeen maatschappelijk belang”, aldus commissaris van de Koning Jaap Smit.

De provincie inventariseert met Rijk, gemeenten, VNO-NCW, MKB Nederland en LTO-Noord de aard en omvang van de problematiek en bepaalt de mogelijkheden om de economische effecten te verzachten. Met het ministerie van Economische Zaken wordt besproken of en hoe de provincie kan bijspringen bij ondernemers- en subsidieloketten, die veel vragen krijgen.

Verkeer en vervoer
Beheer en onderhoud van wegen worden volgens de provincie gecontinueerd, net als onder andere brugbediening en toezicht. In overleg met de openbaar vervoerbedrijven is de dienstregeling afgeschaald naar een niveau dat voldoet aan de voorwaarden om alle plaatsen in Zuid-Holland bereikbaar te houden. Waar nodig leveren vervoerders maatwerk.