Nieuw afvalbrengstation mee in woningbouwplannen

Zuidplas - Het open houden van het afvalbrengstation in Zevenhuizen is volgens gemeente Zuidplas niet realistisch. Een haalbaarheidsonderzoek naar toekomstige locaties voor één nieuw afvalbrengstation voor de hele gemeente toont aan dat er op dit moment twee meest gunstige locaties zijn: het huidige afvalbrengstation in Nieuwerkerk, inclusief de naastgelegen gemeentewerf, en het ontwikkelgebied Knibbelweg Oost.

Uitgangspunt bij het onderzoek is dat het nieuwe afvalbrengstation voor alle inwoners binnen 15 minuten bereikbaar moet zijn en dat het 'een goede servicebeleving' moet bieden. Voor meer grondstoffen moet er bovendien een mogelijkheid komen tot hergebruik en recycling.
Conclusie is ook dat de keuze voor een nieuwe locatie in samenhang moet worden gemaakt met de besluiten over woningbouw in het middengebied van de Zuidplaspolder en in Nieuwerkerk-Noord. Hierdoor kunnen mogelijk nog andere locaties in beeld komen.
Het locatieonderzoek is aan de gemeenteraad aangeboden. Die neemt naar verwachting dit jaar een beslissing over de woningbouwplannen en het nieuwe afvalbrengstation.