Wie ook geholpen of gebeld wil worden, kan zich melden via 06-39882659.
Wie ook geholpen of gebeld wil worden, kan zich melden via 06-39882659. Foto:

Zuidplas belt en helpt elkaar

Nieuwerkerk aan den IJssel - Op de galerij van de Nieuwerkerkse flat De Meidoorn stonden ze vorige week donderdag drie meter uit elkaar: een 66-jarige flatbewoner en de Moordrechtse Esther. Tussen hen in een tas gewassen kleding, die naar Zevenhuizen moest worden gebracht.

Via de actie 'Heel Zuidplas Belt' van Welzijn Zuidplas werden de twee dames gekoppeld. De Nieuwerkerkse die hulp vroeg: "Elke donderdagavond haalt mijn broer me op om naar onze moeder, die 93 is, in De Zevenster in Zevenhuizen te gaan. Ik breng haar schone kleren en we drinken gezellig een kopje koffie. Omdat een collega van mijn broer afgelopen week ziek werd, durfde ik het niet aan om bij hem in te stappen en met hem naar mijn moeder te gaan. Ikzelf val bovendien met mijn astmatische klachten ook in de risicogroep voor corona, maar mijn moeder had de schone kleren wel nodig en ik heb geen auto."
Esther (47) uit Moordrecht had zich vorige week bij Welzijn Zuidplas aangemeld om ouderen te bellen voor een praatje, maar nam ook deze klus graag op zich. "Ik werk normaal gesproken fulltime en zit nu thuis. Ik lees een beetje, kijk tv, ga fietsen. Mijn huis is nog nooit zo schoon geweest. De verveling begint nu echter toe te slaan." Nadat ze de tas op de galerij had opgehaald, reed ze naar zorgcentrum De Zevenster, waar de deur op dat moment nog open was en ze de kleding kon afgeven. Bij de tas had ze een briefje van de Nieuwerkerkse gevonden. "Daarin stond dat ze het superlief vond dat ik dit voor haar deed." (Judith Rikken)