Een extra schoonmaakbeurt is in tijden van quarantaine een goed tijdverdrijf. Je huis knapt er alleen maar van op. (foto: Pixabay)
Een extra schoonmaakbeurt is in tijden van quarantaine een goed tijdverdrijf. Je huis knapt er alleen maar van op. (foto: Pixabay)

Eindelijk tijd over? Maak je keuken schoon

Een eigen huis is een kostbaar bezit. Door regelmatig goed onderhoud te plegen, voorkom je vervelende gebreken met soms grote gevolgen. In deze crisisperiode neigen huiseigenaren naar extra onderhoud in huis en tuin. Er wordt volop geverfd, getimmerd en gespit. Maar hoe zit het met de schoonmaak? Tips voor een grondige schoonmaakbeurt van de keuken:
• Reinig de onderkant van de afzuigkap en vervang het filter. Voorkom hiermee brandgevaar en verbeter de afzuigcapaciteit.
• Maak de afwasmachine schoon. Zonder reiniging hopen vet en kalkaanslag zich op. Draai de afwasmachine af en toe zonder vaat met een machinereiniger, reinig de filters bijtijds en maak de rubbers schoon. Dit alles draagt bij aan een optimale werking en een langere levensduur.
• Maak de vriezer ijsvrij. Een vriezer waarin een ijslaag zit, verbruikt meer energie. Laat het ijs ontdooien, schraap het niet los. Is al het ijs weg, maak de vriezer dan schoon en droog.
• Maak de koelkast schoon. Een schone koelkast werkt beter, ruikt frisser en gaat bij regelmatig reinigen langer mee. Vergeet ook de rubbers niet.

(bron: Vereniging Eigen Huis)