Tekenen voor kaarten Zonnebloemgasten

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Zonnebloem organiseert een tekenwedstrijd voor Nieuwerkerkse basisscholieren. De vijf mooiste ingezonden tekeningen worden als ansichtkaart gestuurd naar gasten van de Zonnebloem.
De bedoeling is dat kinderen een tekening maken van hun huisdier met een zonnebloem. Bij gebrek aan een eigen huisdier mag ook dat van de buren worden getekend. Zijn er geen dieren in de buurt, dan ontvangt De Zonnebloem graag een tekening van een vogel, mét een zonnebloem erbij.
Tekeningen kunnen tot 15 april worden ingestuurd en worden op de website van de Nieuwerkerkse Zonnebloem-afdeling getoond. Inzendingen (één per deelnemer) voorzien van naam, leeftijd en postadres kunnen worden verstuurd naar zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com. Alle deelnemers krijgen een Zonnebloem-attentie.


Schoolsportweek
afgelast

Zuidplas - De jaarlijkse Schoolsportweek in Zuidplas gaat niet door. "Overleg en samenwerking kan in de huidige situatie niet (goed) georganiseerd worden. Daarnaast voelen wij ons medeverantwoordelijk voor de gezondheid van 1300 basisschoolleerlingen, vele vrijwilligers en bezoekers", stelt Sportstichting Zuidplas.