Spreekuur van Buurtbemiddeling tijdens coronacrisis

Zuidplas - Dat de coronacrisis tot saamhorigheid leidt, blijkt uit allerlei initiatieven in de samenleving. Als het in de buurt niet zo lekker gaat, en burenoverlast erger wordt doordat iedereen de hele dag thuis is, kan buurtbemiddeling een oplossing zijn.

Met een dagelijks spreekuur van 11.00 tot 12.00 uur biedt Buurtbemiddeling van Kwadraad Maatschappelijk Werk de mogelijkheid om te overleggen over wat de beste aanpak is.
De organisatie geeft alvast wat tips om het fijn te houden met de buren: laat het de buren weten als je een klus gaat doen die geluidsoverlast kan veroorzaken, zodat ze weten hoe lang het duurt; houd rekening met thuiswerkende buren; realiseer je dat geluiden van dichtslaande deuren, harde muziek, blaffende hond, draaiende wasmachine of de trap oprennen, vaak ook goed te horen zijn voor de buren; en wacht als je boos of geïrriteerd bent tot je rustig bent, voordat je de buren aanspreekt.
Het spreekuur voor inwoners van Zuidplas, de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel is bereikbaar via 088-9004000. Meer informatie op www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling.