Provincie pakt coronacrisis aan

Regio - Ook in Zuid-Holland neemt met de coronacrisis het aantal zieken en ziekenhuisopnames toe en heeft het virus 'ongekende impact op alle sectoren'. In een update aan Provinciale Staten heeft het provinciebestuur vorige week geschreven dat de provincie Zuid-Holland vraaggericht hulp biedt en met partners, bedrijven en andere overheden de behoefte aan hulp vanwege de coronamaatregelen in beeld brengt.
De provincie is onder andere in gesprek over aanvullende steunmaatregelen voor vervoerders vanuit het Rijk, zodat onder andere mensen in vitale beroepen naar hun werk kunnen.
Als grote werkgever voor weg- en waterbouw wil de provincie werkzaamheden door laten gaan. Nu het rustiger is op de weg wordt geprobeerd om onderhoudswerkzaamheden eerder of sneller uit te voeren. Ook blijft de provincie meedenken over oplossingen voor de tuinbouwsector, die hard getroffen is, en wordt aangesloten bij een landelijke campagne om voedsel uit de buurt bij inwoners te brengen. Via Voedselfamilies Zuid-Holland worden initiatieven zoals Local Goodness Box en Support your Locals onder de aandacht gebracht.