Cor Reijm overhandigt de bloemen aan vrijwilliger Patricia Koekoek en coördinatoren Wendy Engelen en Femke Bunschoten.
Cor Reijm overhandigt de bloemen aan vrijwilliger Patricia Koekoek en coördinatoren Wendy Engelen en Femke Bunschoten. Foto:

Gerbera's voor vrijwilligers van hospice IJsselThuis

Nieuwerkerk aan den IJssel - Coördinatoren Wendy Engelen en Femke Bunschoten van hospice IJsselThuis hebben hun bijna zestig vrijwilligers maandag een bloemetje gebracht. Door het coronavirus is de veiligheid van de vrijwilligers die normaal voor de zieke bewoners zorgen, niet te garanderen en dus zijn er geen bewoners in het hospice en zijn de vrijwilligers thuis. Op het kaartje bij de bloemen vonden de vrijwilligers de boodschap: 'Nu even uit ons oog, maar zeker niet uit ons hart'. De coördinatoren leggen uit waarom voor gerbera's werd gekozen: "Volgens de bloemensymboliek laat je met de gerbera zien dat je trots bent, bezegel je met de bloem een dierbare vriendschap en verklaar je er je liefde mee."


Matthäus aan de Plas

Nesselande - De Kerk in Nesselande organiseert op Witte Donderdag en Goede Vrijdag op www.kerkinnesselande.nl/meekijken om 19.30 uur ‘Matthäus aan de Plas’: vespers met elementen uit de Matthäuspassion.