'Rolstoelbedrijf' failliet, hulpmiddelen blijven

Zuidplas - Het Hulpmiddelencentrum, dat scootmobielen en rolstoelen regelt voor inwoners van Zuidplas, is failliet. Dat heeft de gemeente vorige week bekend gemaakt.

De gemeente Zuidplas maakt gebruik van de diensten van het Hulpmiddelencentrum (HMC) bij het, bijvoorbeeld via de Wmo, verstrekken van hulpmiddelen. De komende periode zal HMC, ondanks het faillissement, de dienstverlening blijven voortzetten. Uitgangspunt is dat cliënten de hulpmiddelen die zij op dit moment in bezit hebben, blijven gebruiken.
De gemeente Zuidplas was door HMC tijdig geïnformeerd over het faillissement. Wethouder Daan de Haas: “We onderhouden nauw contact met het Hulpmiddelencentrum en de curator over de vervolgstappen. Wij vinden het belangrijk dat er een soepele overgang plaatsvindt naar een andere leverancier. Cliënten moeten zo min mogelijk hinder ondervinden van het faillissement.”


Nieuwe skatebaan

Moordrecht - De skatebaan in Moordrecht wordt gerenoveerd of vervangen, antwoordt de gemeente op vragen van het CDA. Mogelijk gebeurt dat op dezelfde manier als bij de baan in Nieuwerkerk, waar jongeren meewerkten aan de sloop, het ontwerp en de aanleg.