Wandelen in tijden van corona: mijd de drukte

Regio - Het advies 'vermijd de paasdrukte tijdens de coronacrisis' kan met de druktemeter voor wandelaars eenvoudiger worden opgevolgd. Op Wandelzoekpagina.nl worden per provincie de tien wandelingen weergegeven die de afgelopen vijf dagen het meest zijn gedownload. Die routes kunnen wandelaars beter mijden.

De druktemeter is gebaseerd op meer dan 1 miljoen downloads per jaar, verspreid over heel Nederland en geeft daarmee een betrouwbare indicatie, volgens de beheerder van de site.

Op de wandelzoeksite zijn 5000 wandelingen door heel Nederland te vinden, waardoor de wandelliefhebber eenvoudig een andere wandeling of wandelgebied kan vinden.

We blijven in deze crisisperiode op advies van de overheid veel binnen, maar blijven bewegen is belangrijk. 'Ga wandelend boodschappen doen of maak een rondje door het park. Kijk om je heen, geniet van de ontluikende natuur en denk even aan wat anders', luidt het advies op de site, die een community van wandelaars is, die zelf wandelingen kunnen aanmelden, beoordelen en publiceren.

Door de eigen woonplaats in te toetsen op de wandelzoekpagina kan ook het advies om vooral in de buurt te blijven worden opgevolgd.