Pas na een toegift mocht Linda van Wijk de tuin van De Zevenster weer verlaten. (foto en tekst: Myriam Dijck)
Pas na een toegift mocht Linda van Wijk de tuin van De Zevenster weer verlaten. (foto en tekst: Myriam Dijck) Foto: Myriam Dijck

'Prachtig dat ik iets kan betekenen voor deze mensen'

Vervolg van voorpagina
Zevenhuizen - "We ontvangen veel tekeningen en kaartjes. Er is ook een spandoek opgehangen en kinderen hebben een stoeptekening gemaakt." Het vervangt echt bezoek niet, maar helpt wel. "En nu dit optreden", zegt Nel Noorland. "Dat maakt het toch even goed.”

Normaal gesproken staat Linda in een dameskledingzaak in Rotterdam. Maar de afgelopen tijd is ze, samen met haar geluidsman, vooral druk met optreden. Ze vindt het ontroerend om te zien hoe enthousiast haar publiek reageert op haar optreden. “In mijn kledingzaak komt nu bijna niemand meer. Het is toch prachtig dat ik iets kan betekenen voor deze mensen."
Het optreden was een initiatief van Zevenhuizenaar Karin Steenbergen. Zij zag vorige week de videoboodschap van de directeur van De Zevenster, Wim Ansen. Hierin riep hij mensen op om mee te denken over het creëren van lichtpuntjes voor de bewoners en medewerkers. Op Facebook zag Steenbergen dat Linda van Wijk een optreden had gedaan bij een ander verzorgingshuis. “Ik wilde dit graag ook voor de ouderen in De Zevenster doen. Even een steuntje in de rug in deze bizarre tijden.” Die lieten het er vorige week niet bij zitten, toen Van Wijk na een half uurtje aankondigde dat ze haar laatste nummer had gezongen. “Nog een keer”, klonk het in koor. Als toegift schalde een liedje van Doris Day door de tuin.