Groene planten en accessoires geven je badkamer een 
rustgevende uitstraling. (foto: MarliesLaenenFotografie)
Groene planten en accessoires geven je badkamer een rustgevende uitstraling. (foto: MarliesLaenenFotografie) Foto: Victor van Leeuwen LevendEcht

Trend: de botanische badkamer

Kies voor een badkamer in de botanische stijl; met planten en genoeg groen. Wist je dat planten en groene kleuren in de badkamer zorgen voor een rustgevende sfeer? De stijl is naast de woonkamer en de keuken nu ook terug te zien in de botanische badkamer.

Waar we vroeger kozen voor kunstplanten, is het nu gebruikelijk echte planten in de badkamer te zetten, en vooral veel planten. Planten zijn goed voor de luchtvochtigheid. Kies bijvoorbeeld voor de aloƫ vera-plant. Deze plant kan door zijn vlezige bladeren een lange tijd zonder water. Daarnaast heeft de plant een helende werking. De ideale plant dus die zeker tegen een stootje kan. Ook een geschikte badkamerplant: de varen, die houdt van vocht en warmte. Perfect voor het compleet maken van jouw plantenspa.

Richt de badkamer in met natuurlijke elementen, zoals met houten (of houtlook) meubels en accessoires; zo haal jij nog meer de natuur in huis. Kies bijvoorbeeld voor bamboe elementen, hip en toch tijdloos.

Met tegels bepaal je de sfeer in de badkamer. Kies voor een mooie groene tegel op de muur of juist op de vloer. Ze zorgen voor een frisse, rustgevende uitstraling. (bron: voorlichtingsburo wonen)