Plan voor vervanging silo door 'pakhuis'

Zevenhuizen - Het college onderzoekt met een initiatiefnemer de mogelijkheid om twee appartementengebouwen te bouwen aan de Zevenhuizense Dorpsstraat. De vervallen silo aan de ringvaart zou met de ontwikkeling verdwijnen en plaatsmaken voor een 'pakhuisachtig' gebouw.
Om het plan te kunnen uitvoeren, is een bestemmingsplanwijziging nodig. Ook moet de initiatiefnemer aantonen dat er voor bewoners van de nieuwe appartementen voldoende parkeerplekken zijn in het centrum van Zevenhuizen.


SP bezorgt bloemen met een boodschap

Zuidplas - Meer dan honderd lokale bosjes bloemen heeft de fractie van de SP op adressen in Zuidplas en Waddinxveen bezorgd, sinds de start van haar bloemenactie vorige week.

"We zien dat veel mensen elkaar nu willen steunen en een klein gebaar willen maken", licht raadslid Serena Rodenburg toe. "Ook mensen die het niet breed hebben, willen dat doen. Dan is een klein bloemetje voor een kleine prijs een uitkomst.” Het laten bezorgen van een bosje kost vijf euro.
Per mail, WhatsApp of via Facebook kunnen mensen aan de SP doorgeven waar ze bloemen willen laten bezorgen. De bloemen worden ingekocht bij lokale kwekers.