Huis van Hoop

Zoals u waarschijnlijk al wel heeft gehoord komt er in de Esse Zoom een huis van hoop te staan waar mijn vader zal komen werken als teamleider. Dat vond ik superleuk om te horen maar ik merkte al snel dat niet iedereen zo dacht. Mijn vader was behoorlijk geschrokken. Mensen zeiden: 'kan ik mijn kind nog wel gewoon buiten de tuin laten spelen' of: 'ik dacht dat ik hier een lekker rustige en veilige plek had gevonden om te gaan wonen'. Dat vond ik te snel geoordeeld, die mensen zijn net zoals jou en mij. Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient. Sommige mensen hebben veel meegemaakt in het verleden en zijn daardoor vaak verdrietig. Soms hebben mensen niets meer omdat ze zijn gevlucht, en kunnen dan wel een plekje krijgen bij de hoop maar dan toch in een wijk waar je bang wordt aangekeken.
Huis van hoop is een project voor mensen die nog net niet op zich zelf kunnen wonen. Toen mijn vader nog bij het vorige huis van hoop werkte zijn ik en mijn zusje wel eens meegegaan, toen hebben we super veel lol gehad. We zijn naar de winkels geweest, hebben gebakken, spelletjes gespeeld en nog veel meer. Ik vond het superlieve mensen we sturen nog regelmatig kaartjes. U hoeft niet meteen superdikke vrienden te worden maar er is ook geen reden om bezorgd te zijn.
Norah Rijkaart (10 jaar),
Nieuwerkerk aan den IJssel


Ode aan ouderen
tijdens Dance Parade

Nieuwerkerk aan den IJssel - De organisatie van de jaarlijkse Dance Parade gaat ervan uit dat als evenementen na 1 september weer toegestaan zijn, de trucks met muziek op 12 september door de straten van Zuidplas zullen rijden. Daarbij wordt - met aangepaste muziek - een ode gebracht aan de ouderen, die het lang zonder bezoek hebben moeten stellen.

'Ik heb eerbied voor jouw grijze haren' is een van de nummers die dj Marius bij ouderen voor de deur vanaf zijn trailer zal laten klinken. In totaal bestaat de parade uit tien trucks, waarop dj's dit jaar waarschijnlijk zonder meerijdend publiek de gebruikelijke muziekstijlen zullen draaien.
De nieuwe naam van het festijn is Evegreen Dance Parade, naar schipper Arie Evegroen die Nieuwerkerk bij de watersnoodramp in 1953 behoedde voor overstroming.
Voor de parade zijn nog enkele trailers vrij. Dj’s kunnen zich aanmelden voor deelname via evegreen.nl.