Bewoners parken om tafel met VVD en ChristenUnie/SGP

Moordrecht – Een delegatie van bewoners van de Moordrechtse recreatieparken De Poldertuin en ’t Vissertje zijn door de fracties van de VVD en ChristenUnie/SGP uitgenodigd voor een gesprek.

Aanleiding daarvoor is onrust onder de bewoners nadat Cock van der Spek en Ferry van Wijnen, fractievoorzitters van respectievelijk ChristenUnie/SGP en de VVD, in deze krant meldden dat op de plaats van de recreatieparken mogelijk een nieuwe woonwijk zou kunnen worden gebouwd.
Peter Wollaars, die deel uitmaakt van de delegatie uitgenodigde bewoners, hoopt dat het gesprek het begin kan zijn van overleg tussen bewoners en de twee coalitiepartijen die zich vooralsnog steeds een fel tegenstander hebben getoond van een dubbele bestemming van het park en legalisering van permanente bewoning.
“Ik ken bewoners die heel slecht hebben geslapen toen ze de uitspraken over een nieuwe woonwijk in de krant hebben gelezen. De situatie is al niet prettig, ze hebben het gevoel alsof ze tot aan de kin in het drijfzand vastzitten.”
Wollaars hoopt dat alle partijen ervoor open staan om de problemen te bespreken. “Van de huidige situatie wordt niemand beter. Vasthouden aan oude standpunten, daar lossen we het niet mee op. Ik zie het eerste gesprek vooral om het vertrouwen in elkaar te herwinnen.” (Erik van Leeuwen)