De molens van de Molenviergang zijn geschikte modellen voor het project 'Buiten schilderen - En plein air'. (foto: pr)
De molens van de Molenviergang zijn geschikte modellen voor het project 'Buiten schilderen - En plein air'. (foto: pr)

Cultuurhonger stillen met kunst gemaakt in buitenlucht

Zuidplas - Trek erop uit en leg mooie plekjes in de natuur van Zuidplas vast via een schilderij, foto of collage. Die oproep doet de stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ) aan inwoners van Zuidplas voor haar project 'Buiten schilderen - En plein air'. In juni worden de kunstwerken online tentoongesteld.

Veel activiteiten op het culturele vlak zoals exposities, kunstlezingen en theatervoorstellingen zijn door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden afgelast.
Aan activiteiten om de' cultuurhonger' te stillen, zoals het landelijke #kunstvoorjeraam - waarbij mensen worden opgeroepen om zelfgemaakte kunstvoorwerpen voor hun raam te zetten en dit te melden op sociale media, zodat mensen hiernaar kunnen kijken - en het lokale Toon je kunst in Zuidplas, voegt SBKZ haar initiatief 'Buiten schilderen - En plein air' toe. Een twaalftal personen is inmiddels in de weer met 'kunst uit de buitenlucht'.
Aanmelden kan via sbkzuidplas@gmail.com.

In de maand juni wordt een selectie van deze werken getoond op de website van SBKZ: www.sbkzuidplas.nl. De bedoeling is om in september een live expositie te organiseren, waarbij alle deelnemers hun werken kunnen tonen.