Hospice IJsselThuis in twee hotelkamers

Nieuwerkerk aan den IJssel - Hospice IJsselThuis opent woensdag 20 mei weer gedeeltelijk de deuren. Voorlopig niet in het pand aan de Batavierlaan, maar tijdelijk in twee kamers in het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk.

In het hospice zelf, dat een aantal weken geleden vanwege de coronaepidemie sloot, wordt geklust: op de kamers komt airco en de houten vloeren worden geschuurd en gelakt.
Om mensen in hun laatste levensfase te kunnen opvangen, gelden bij het hospice in het hotel een aantal regels. Bewoners kunnen alleen terecht nadat zij negatief getest zijn op corona. Vrijwilligers bewaren anderhalve meter afstand en dragen waar dat niet kan handschoenen en een mondkapje. Er zijn vaste bezoekmomenten per bewoner, het bezoek gaat rechtstreeks naar de kamer en krijgt niets aangeboden. De intentie van de vrijwilligers en het team is onveranderd: “Wij kunnen je niet beter maken, maar er wel voor zorgen dat je je iets beter voelt.” Meer informatie: info@ijsselthuis.nl of 0180-391306.


Koffie Enzo nog dicht

Nieuwerkerk aan den IJssel - Inloophuis Koffie Enzo aan de Nieuwerkerkse Kerklaan blijft voorlopig dicht. Hulp en informatie via 06-20188641, info@koffie-enzo.com, Facebook en www.koffie-enzo.com.