Voor borduurwerk op een mondkapje draait de machine van het Moordrechtse bedrijf zijn hand niet om. (foto: pr)
Voor borduurwerk op een mondkapje draait de machine van het Moordrechtse bedrijf zijn hand niet om. (foto: pr)

Creatief ondernemen:
op maat geprinte mondkapjes

Moordrecht - Met de RIVM-richtlijnen en -mondkapjespatroon in de hand zijn Moordrechtenaren Anita Vink en Saskia Rijkaart gaan puzzelen hoe in het bedrijf waar zij werken het hoofd te bieden aan de teruggevallen vraag naar geprinte of geborduurde kleding. De katoenprinter en borduurmachine ratelen na een rustige periode weer volop, het product: originele en op maat geprinte mondkapjes.

Mondkapjes met stroopwafelpatroon, met foto's of teksten maar ook met borduurpatronen rollen uit de printer, die elk gewenst ontwerp als een uitdaging ziet. De niet-medische mondkapjes zijn bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in het openbaar vervoer. De printer draait dan ook op volle toeren sinds bekend werd gemaakt dat mondkapjes per 1 juni verplicht zijn in bus, tram, trein of metro.

"De printer gebruikt op water gebaseerde inkten en print op dun ongebleekte katoen. De borduurmachine borduurt over de geprinte stof het RIVM-patroon erin waardoor het mondkapje ontstaat", spuien de initiatiefnemers nog wat technische informatie. De prijs voor een op maat geprint kapje is 12,50 euro. Eén of twee dagen na de bestelling is het mondkapje klaar. Info: 0182-769155 of info@printsopshirts.nl