Niet alleen de telefoon, maar ook de deurbel ging vorige week op 75 adressen.
Niet alleen de telefoon, maar ook de deurbel ging vorige week op 75 adressen.

Camino bezorgt lelies als lichtpuntjes in coronatijd

Nieuwerkerk aan den IJssel - Met een voorlopig tot en met 1 juni gesloten inloophuis, heeft Stichting Camino - voor wie leeft met kanker - andere manieren bedacht om contact te houden met de mensen die normaal gesproken voor een praatje of activiteiten naar de Schoolstraat in Nieuwerkerk komen. De laatste actie was de bezorging van een bos lelies.
De vrijwilligers doen daarnaast wekelijks een belronde. Begin april was er behalve een telefoontje ook een kaartje met een gedicht. Het Camino zangkoor is via Zoom doorgegaan en ook de yoga vindt digitaal doorgang.
Bij de lelie-actie, die mede mogelijk werd door de steun van de Moerkapelse teler Jaco Evers, werden 75 bossen rondgebracht.
Deze week beraadt Camino zich op weer opengaan. Veel vrijwilligers en gasten hebben volgens bestuurslid Inge Overbeeke aangegeven naar het inloophuis te willen komen, mits er regels worden gehanteerd. "We denken dat we beperkt open kunnen, met kleinere groepen, in de verschillende ruimten, zodat we afstand kunnen bewaren." Enige zorgen zijn er over de financiën. "Door deze crisis hebben wij geen inkomsten meer. Geen Oogstfeest, geen bridgedrive en ook de Samenloop voor Hoop waar wij een groot aandeel in hadden, is gecanceld."