Gerhard Gouderjaan naar CKV Nieuwerkerk

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV heeft de eerste aanwinst voor het komende seizoen binnen. De 22-jarige Gerhard Gouderjaan draagt in de nieuwe competitie het blauwe shirt van Nieuwerkerk. Gouderjaan is afkomstig van SDO uit Kamerik, waarmee hij vorig jaar nog tegen Nieuwerkerk speelde. Het afgelopen zaalseizoen speelde hij met de Kamerikkers in de overgangsklasse.
Nieuwerkerk kondigde ook de terugkeer aan van Matthijs Lansbergen. De nu 30-jarige speler zette ongeveer tweeënhalf jaar geleden een stapje terug in verband met zijn studie. Hij bleef wel korfballen bij Nieuwerkerk 3. Nu heeft hij naast zijn baan weer voldoende energie om in de selectie te spelen.


IJsselvogels niet tegen Korbatjo maar Korbis

KORFBAL
Moordrecht – Voor IJsselvogels wacht in de zaalcompetitie alsnog een aantrekkelijke streekderby. Het Waddinxveense Korbis werd aan de poule toegevoegd in plaats van Korbatjo. Korbis was ingedeeld in een andere afdeling met clubs uit Brabant en Gelderland. Dat wekte bevreemding bij de Waddinxveners, die bij de bond om opheldering vroegen. Daarin kwam de (tik)fout aan het licht. Korbatjo (Oud-Beijerland) en Korbis ruilen van plaats. “De eerste vier letters van onze namen zijn hetzelfde. ”IJsselvogels-trainer Mark van den Brink kon er wel om lachen. Korbis is volgens hem een sterkere ploeg dan Korbatjo. “Dat is minder, maar daar tegenover staat dat het een mooie wedstrijd is, een echte streekderby. Voor mij worden het sowieso speciale duels. Mijn drie dochters spelen bij Korbis en mijn vrouw is trainer en lid van de technische commissie.


Nieuwbouwvarianten Moordrecht

VOETBAL
Moordrecht – VV Moordrecht presenteert maandag twee varianten voor de nieuwbouw. Leden kunnen tijdens een online informatiebijeenkomst vragen stellen over de opties. “We willen de leden de ontwikkelingen laten zien”, zegt Martijn Cosijn, voorzitter van de bouwcommissie. De club heeft uit drie architecten een winnaar gekozen en die heeft twee schetsen gemaakt. “Het verschil tussen de twee varianten zit ‘m vooral in de indeling. Hoe het geordend is en wat de relatie is tussen de verschillende ruimten. De leden kunnen met vragen en ideeën bij ons terecht. Als ze zich voor de online-bijeenkomst aanmelden sturen we de tekeningen.” Beide varianten gaan uit van twee bouwlagen. “De verschillen zijn klein. Het geld waarvoor we het moeten doen is beperkt en dat geldt ook voor de oppervlakte. Daarnaast hebben we als bouwcommissie een wensenlijstje meegekregen.” De kleedkamers bevinden zich bij beide varianten op de begane grond. Op de bovenverdieping zijn de kantine en de bestuurskamer.