Lichte tinten en licht dat je kunt dimmen, zorgen voor sfeer in de slaapkamer. (foto: Pixabay/pop picnic)
Lichte tinten en licht dat je kunt dimmen, zorgen voor sfeer in de slaapkamer. (foto: Pixabay/pop picnic)

Slapen in landelijke sfeer

Een landelijke slaapkamer straalt rust, warmte en gezelligheid uit. Welke materialen en accessoires geven een slaapkamer een landelijke uitstraling? Wat kun je zoal gebruiken om de kamer in te richten?

1. De basis voor een landelijke slaapkamer bestaat uit neutrale kleuren met natuurlijke materialen. Licht gekleurde muren, een licht plafond en vloer vormen de basis. Ga voor beige, grijze of bruine tinten en taupe. Deze kleuren combineren mooi met een houten vloer.

2. Een groot bed is een must als je een landelijke sfeer wilt creƫren. Grote bedden stralen comfort uit. Een boxspring met een afgewerkt hoofdbord is populair. Geen fan van boxsprings? Kies dan voor een wit bed of bed in houttinten. Vergeet niet grote kussens en een mooie sprei op het bed te leggen.

3. De accessoires: Omdat een landelijke slaapkamer gezellig moet zijn, kies je voor sfeerverlichting die je kunt dimmen. Daarnaast is het gebruik van natuurlijke materialen heel belangrijk. Een rieten mand, een vaas met takken, kaarsen en kandelaars. Ook een beetje groen mag niet ontbreken. Kies voor een of twee mooie planten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig. Ga voor lichte, luchtige gordijnen als je je slaapkamer een frisse uitstraling wil geven. Wil je meer warmte toevoegen, hang dan donkere gordijnen op.