Berend Brus voor #mondkappenou
Berend Brus voor #mondkappenou

Huisvlijt met humor: #Mondkappenou

Kunstuitleen Rotterdam lanceerde vorige week een online tentoonstelling op Instagram @mondkappenou. Mode- en kostuumontwerper Berend Brus nam het voortouw met een selfie met #mondkappenou.

Met #mondkappenou roept Kunstuitleen Rotterdam iedereen op een mondkapje naar eigen inzicht te bewerken. Met textielstift, naald en draad of iets anders creatiefs. Berend Brus haalde zijn inspiratie uit een portret van Salvador Dali. Een uniek mondkapje voor eigen bescherming, maar ook voor die van anderen. Iedereen die een selfie plaatst met mondkapje en #mondkappenou gebruikt, kan geselecteerd worden voor de online tentoonstelling.
Het mondkapje wordt gemaakt door thuiswerkers van Rotterdams Handwerk, die noodgedwongen thuiszitten en van een laag inkomen moeten rondkomen. Kunstuitleen Rotterdam biedt mondkapjes aan voor 6 euro. De opbrengst komt voor 50 procent ten goede aan Rotterdams Handwerk en 50 procent gaat naar het Rode Kruis. De mondkapjes kunnen in de expo aan de Goudsesingel gekocht worden of online via info@kunstuitleenrotterdam.nl. Info: kunstuitleenrotterdam.nl en op instagram @mondkappenou.