Beldienst is blijvertje

Zuidplas - De website HeelZuidplasBelt.nl wordt per 1 juni opgeheven. Het blijft mogelijk om een bel- of bezoekmaatje te vinden, of om hulp vragen bij boodschappen en kleine klusjes in en om huis als die in het eigen netwerk niet te krijgen is, blijft mogelijk via 06-14763409 of www.inwonersvoorelkaar.nl.

Op vrijdag 13 maart, een dag nadat de coronamaatregelen werden afgekondigd, lanceerde het Vrijwilligers Informatie Punt van Welzijn Zuidplas de site HeelZuidplasBelt.nl om ouderen en kwetsbaren de mogelijkheid te bieden om een belmaatje aan te vragen. Tachtig mensen schreven zich in als maatje, zo'n 25 hulpvragen konden in de afgelopen twee maanden worden beantwoord. Inmiddels neemt het aantal corona-gerelateerde hulpvragen af.


Fietsen of wandelen langs kunst

Zuidplas - Kunst voor de ramen van huizen, in de tuin, in de openbare ruimte en in winkels is te vinden langs een fiets- en wandelroute van zo'n 35 kilometer door Zuidplas. De route voert langs meer dan twintig locaties. De locatie Kunst en Techniek aan de Dijk aan de Nieuwerkerkse Westringdijk is tweede pinksterdag ook open voor bezoekers. Meer informatie en de route zijn te vinden op www.cobieschoneveld.nl.