Vragen PvdA/GroenLinks over toekomst sporthal Swanla

Zevenhuizen – De fractie van PvdA/GroenLinks heeft gisteren tijdens de eerste online raadsvergadering bij het college gevraagd om meer duidelijkheid over Swanla in de toekomst.

Het college vroeg de raad om 250.000 euro beschikbaar te stellen om de vochtigheidsproblemen in de sporthal aan te pakken. In november vorig jaar moest een wedstrijd van volleybal-eredivisionist ZVH gestaakt worden vanwege een te gladde vloer omdat de luchtvochtigheid te hoog was. De gemeente nam snel maatregelen om zo sporten weer mogelijk te maken.
“Het college heeft toen juist gehandeld en het gaat ons niet om het krediet dat gevraagd wordt”, zegt Martin Damen, raadslid van PvdA/GroenLinks. “Wij vinden wel dat in de documenten nogal wat slagen om de arm worden gehouden als het om de toekomst van Swanla gaat.”
Volgens Damen moet een aantal zaken in relatie tot elkaar worden bekeken. “Binnenkort praten we over de sportvisie en ons staat daarnaast nog een veel groter project te wachten: de bouw van het Vijfde Dorp.”

Swanla heeft economische levensvatbaarheid tot 2026. “We willen weten wat er met een belangrijke en centrale voorziening gaat gebeuren. Wat zijn de plannen met sport in het Vijfde Dorp? Heeft dat consequenties voor sportvoorzieningen in de bestaande vier dorpskernen? Dat geldt niet alleen voor Swanla, maar net zo goed voor Op Moer in Moerkapelle en De Zuidplas in Moordrecht.”
Damen vindt dat nieuwe voorzieningen in het Vijfde Dorp niet ten koste mogen gaan van voorzieningen in de huidige dorpen. “Daarom hoop ik dat wethouder Verbeek met antwoorden komt.”


VVD wil onderzoek rotonde Laan van Avant-Garde

Nieuwerkerk aan den IJssel - Raadslid Jan Ambachtsheer van de VVD-fractie in Zuidplas heeft het college gevraagd om verkeersmetingen en verder onderzoek te doen naar mogelijke verbeteringen van de situatie bij de rotonde Hoofdweg-Laan van Avant-Garde. Voor fietsers vanaf de Laan van Avant-Garde is het, na een afdaling vanuit Nesselande, volgens hem onduidelijk waar zij op een veilige manier kunnen oversteken. Ook voor het auto-en vrachtverkeer is de nieuwe verkeerssituatie niet altijd meteen duidelijk. Dat dit problemen kan opleveren, merkte VVD-raadslid Sep Pouwels, dat onlangs ter plekke was na een ernstig ongeval.