D66 wil ruimere openingstijden afvalbrengstation

Zuidplas - De fractie van D66 in de gemeenteraad van Zuidplas noemt de lange wachttijden bij het afvalbrengstation in Nieuwerkerk 'zeer onwenselijk' en vraagt het college de openingstijden overdag te verruimen of te zorgen voor een extra avondopening of opening op zondag.

De fractie zegt begrip te hebben voor het feit dat de gemeente inwoners aanvankelijk heeft opgeroepen het wegbrengen van afval uit te stellen. "Inmiddels is er voor veel bewoners een situatie ontstaan waarin verder uitstellen niet meer mogelijk is en het voor het aanzicht van de openbare ruimte onwenselijk is", zegt Jette Frans namens de fractie. "Er ontstaat verrommeling in tuinen en het risico ontstaat dat mensen hun afval dumpen."

Bij het brengstation in Nieuwerkerk zijn wachttijden van ruim een uur niet ongebruikelijk. D66 vraagt het college daarom ook het afvalbrengstation in Zevenhuizen weer te openen. Dat is sinds 25 maart gesloten. Ook vraagt de fractie of de informatievoorziening rond de wachttijden bij het Nieuwerkse afvalbrengstation kan worden verbeterd, bijvoorbeeld door de actuele situatie te communiceren via de app van Cyclus.


Kopij vrijdag 29 mei inleveren

In verband met tweede pinksterdag op maandag 1 juni ontvangt de redactie kopij voor de krant van volgende week graag uiterlijk vrijdag 29 mei om 12.00 uur.

De bezorging van Hart van Holland vindt zoals gebruikelijk op woensdag plaats.