Hulp bij opstellen omgangsregels

Regio - Ongeveer een derde van de kinderen groeit op in een gebroken gezin. Ouders zijn bij scheiding verplicht om een goede omgangsregeling af te spreken. In de praktijk blijkt volgens Humanitas Midden-Holland het opstellen van zo'n regeling vaak een moeilijk proces, reden om vanaf 15 juni haar werkzaamheden uit te breiden met een nieuwe gratis activiteit, de Begeleide Omgangsregeling (BOR).

Ouders kunnen bij echtscheiding contact opnemen met de coördinator van de BOR. Ze worden gekoppeld aan een getrainde vrijwilliger die hen, en de kinderen, drie tot zes maanden zal begeleiden. Coördinator Grethe Fioole: “Soms staan spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg. Onze vrijwilligers gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders. Ze houden geen dossier bij. De afspraken vinden in het begin op neutraal gebied plaats aan de Harderwijkweg in Gouda.”

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Meer informatie: bor.midden-holland@humanitas.nl, 06-51408269.