SAZ Activiteiten en diensten

Voorzichtig starten enkele activiteiten weer op. Niet alle binnenactiviteiten kunnen nog doorgaan.

RepairCafé
In de Kroon en in Koffie Enzo lukt het openen van het RepairCafé nog niet. Het RepairCafé is geopend in Swanla, voorlopig als enige SAZ-activiteit daar. Vanzelfsprekend gaat het werken volgens de RIVM-richtlijnen. Komt u dus bij voorkeur alleen en ga het liefst vooraf thuis naar het toilet. Bij binnenkomst worden een paar vragen gesteld en worden de bezoekers geregistreerd. Alle apparaten worden eerst ontsmet en de reparateurs werken met eigen gereedschap op ruim 1,5 meter van elkaar.
Dorpshuis Swanla - Burgemeester
Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen
1e en 3e woensdag van de maand tussen 9.30 en 12.00 uur
Info: 06-27087792

Belastingservice
Voor telefonische ondersteuning
Dagelijks 9.00-17.00 uur
Info: 0180-314212

Consulenten
Voor telefonische ondersteuning (huisbezoeken liever niet)
Op werkdagen 9.00-17.00 uur
Info: 06-46295212

Klusjesservice
Gaat starten met enkele maatregelen. Bij melding bij de coördinator en uitvoering van een klusje door de vrijwilliger wordt gevraagd naar de gezondheid en eventuele coronacontacten. Schone handdoek en zeep klaarleggen om de klusser bij binnenkomst en bij vertrek zijn handen te kunnen laten wassen. Het is beider verantwoordelijkheid om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Aanmelden door inspreken van naam, adres en telefoonnummer op 06-29314360. De coördinator belt binnen 24 uur terug.

Vervoer
De vervoersdienst ligt vanwege de RIVM-maatregelen stil. De chauffeur mag de klant niet aanraken en kan daardoor niet helpen de gordel om te doen, of in en uit te stappen. Ook 1,5 meter afstand houden is lastig in de auto. Zodra de richtlijnen wijzigen, wordt de draad weer opgepakt.

SAZ - Contact
Postbus 103, 2910 AC
Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon: 06-27192690
E-mail: info@sazuidplas.nl
Website: www.sazuidplas.nl


Lokaal sportakkoord

Zuidplas - Met het ondertekenen van het Sportakkoord hebben sportverenigingen, Welzijn Zuidplas, onderwijs, Sportstichting Zuidplas en de gemeente vorige week een nieuwe impuls gegeven aan sportmogelijkheden voor mensen die drempels ervaren om te gaan sporten of bewegen. Vanaf september zijn er activiteiten in alle dorpen.