De eerste bewoners van het hospice worden rond de jaarwisseling verwacht.
De eerste bewoners van het hospice worden rond de jaarwisseling verwacht. Foto:

Japanse duizendknoop op meerdere locaties bestreden

Regio - Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard bestrijdt op zeven plekken in Zuidplas de Japanse duizendknoop. De plant verspreidt zich snel en veroorzaakt schade aan dijken en wegen. De aanpak neemt jaren in beslag.
In Moordrecht gaat het om twee locaties langs de Schielandse Hoge Zeedijk Oost en een locatie langs de Schielandse Hoge Zeedijk West, en in Nieuwerkerk om vier locaties langs de Groenendijk. Wie de plant op eigen grond heeft staan, wordt aangeraden de duizendknoop met wortels uit te graven en in de grijze container te gooien, gras te planten op de plek waar de exoot zich bevond en dit elke twee weken te maaien. Het maaisel moet bij het restafval.


Hospice Elim ontvangt bezoek

Moerkapelle - Het bestuur van hospice Elim nam vorige week een eerste kijkje in het in aanbouw zijnde hospice in Moerkapelle. Ook de werkgroep die vrijwilligers werft, was erbij.
Het pand is wind- en waterdicht en de contouren van de kamers zijn zichtbaar. Volgens planning wordt het pand in oktober opgeleverd en eind december in gebruik genomen.