Aanpoten voor Nieuwerkerk

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De selectie van Nieuwerkerk kan, als ze straks terug is van zomerreces, meteen hard aan de bak. De eerste dagen worden de spelers afgeknepen door trainer Ron Luijten en zijn staf.

De eerste vijf dagen van het nieuwe seizoen staan er maar liefst vijf trainingssessies op het programma. Het begint meteen ‘goed’ met een trainingsdag, met een training voor en één erna op zaterdag 8 augustus. Na een dagje rust en spierpijn volgen in de eerste week trainingen op maandag, dinsdag en donderdag. Die week wordt afgesloten met een oefenwedstrijd op zaterdag 15 augustus tegen zondag-eersteklasser Hillegersberg.
Het is de eerste wedstrijd in een reeks van vele oefenduels voor Nieuwerkerk, dat op 18 en 20 augustus meedoet aan het Alexandria ’66-toernooi en op 25 augustus het Bergambacht van de Nieuwerkerkse trainer Jerry de Groot ontvangt.
Op 1 september staat een uitwedstrijd tegen Be Fair uit Waddinxveen op de rol, op 8 september is CVV Zwervers te gast op sportpark Dorrestein. Vanaf 30 augustus wordt ook nog drie keer voor de beker gespeeld. (Erik van Leeuwen)


Cain van Hal
is klaar voor ‘beachcircus’

VOLLEYBAL
Zevenhuizen - Hij trainde alweer een tijdje op het strand, maar het spelen van echte wedstrijden was er voor Cain van Hal nog niet bij. Tot afgelopen woensdag letterlijk en figuurlijk de zon opkwam voor de Zevenhuizense beachvolleyballer. “Van mij mag het beachcircus weer losbarsten.”

Van Hal, in de zaal spelend voor eredivisionist ZVH, kon woensdag eindelijk weer in competitief verband zand tussen zijn tenen voelen. In Zaandam werd op het eerste moment dat het kon weer een eredivisietoernooi georganiseerd. “Om vijf uur 24 begon het. Bij zonsopkomst.”
Leuk, maar wel vroeg. “Ik ben om kwart over drie opgestaan. Dat was een kort nachtje. Normaal duik ik elf uur mijn bed in. Ik heb geprobeerd om half tien te gaan slapen. Anderhalf uur later was ik nog klaarwakker.”
Om zeven uur stond hij met gelegenheidspartner Mick Toet voor het eerst in het veld. Een paar uur later was het duo, door twee nederlagen, al klaar. “Prestatie was echter bijzaak. Mick heeft normaal gesproken een andere partner. Die kon niet. Dat gold ook voor mijn vaste partner Sven de Koe. Wij zijn twee verdedigers, dat is eigenlijk geen goede combinatie. Het ging ons veel meer om het spelen zelf.”
Van Hal hoopt dat er snel meer eredivisietoernooien op de agenda komen. Hij wil zich met De Koe opwerken naar een top-8-plaats. “Dan kunnen we de kwalificatie op het NK eind augustus in Scheveningen overslaan. Zonder wedstrijden wordt dat lastig.” (Erik van Leeuwen)