Van links naar rechts Ed Roos, Rik Bos en Lucas van der Knaap. (foto: pr)
Van links naar rechts Ed Roos, Rik Bos en Lucas van der Knaap. (foto: pr)

Groeneweg vaart wel bij EK-pool makelaar Van Herk

Zevenhuizen - Het was direct klip en klaar aan welke vereniging Rik Bos zijn gewonnen 1000 euro in de Van Herk EK-Pool zou schenken: zijn cluppie vv Groeneweg.


De Van Herk EK Pool begon als initiatief om op een leuke manier geld voor het goede doel te genereren. Het goede doel werden de sportverenigingen die veel inkomsten missen omdat kantines moesten sluiten door de coronamaatregelen. De makelaardij wilde het goede voorbeeld geven en paste de interne bedrijfspool aan waardoor de pool, waarin deelnemers de uitslagen van de EK-wedstrijden konden voorspellen, voor iedereen toegankelijk was.
Voor de beste drie deelnemers waren geldprijzen beschikbaar om te doneren aan een sportclub naar keuze. Rik Bos wist met zijn voorspellingen 4.890 punten te vergaren - 15 punten minder dan de winnaar -  en won daarmee de tweede prijs, een cheque van 1000 euro.

Vertegenwoordiger Lucas van der Knaap van de makelaardij toog donderdag 22 juli naar de Zevenhuizense voetbalvereniging Groeneweg om de cheque persoonlijk aan Rik Bos en voorzitter Ed Roos te overhandigen.
Roos is blij met de actie. Hij laat weten dat Bos straks zelf een stem heeft bij het bepalen van de bestemming van het geldbedrag.