Crelis Molenaar aan de leiding bij De IJssel

Moordrecht - In de tweede ronde van de clubcompetitie bij schaakvereniging De IJssel werden twee nieuwe (voorlopig gast-)deelnemers verwelkomd. Met Elena Gallo is daarmee weer een dame actief in de seniorencompetitie. Zij gaf Peter de Jong goed partij, maar liet zich verrassen door een mataanval. Ook haar metgezel Cyril Girardeux dolf tegen Nick McPherson het onderspit.
Koploper Crelis Molenaar speelde remise tegen Wim Mulder en handhaafde zich mede door de afwezigheid van concurrent Frank Visser op de eerste plaats. Frank van de Pavoordt leek tegen Aad van den Berg op weg naar een overwinning, maar vond de definitieve winstweg niet. In een eindspelgevecht, na afruil van de nodige stukken, hadden beiden geen trek en dus werd remise overeengekomen. Hans Verduijn moest ervaren dat Frans Dubois het verdedigen nog niet is verleerd en meer dan remise zat er voor hem niet in. Dat resultaat was er bij Peter Morgenrood tegen Teus Boere echter pas nadat bijna alle stukken van het bord waren. Elk een ver opgerukte pion en voor Boere ook nog een loper. Die dikke plus bleek niet voldoende voor de winst.
Stand aan de kop van de ranglijst na twee speelronden: 1. Crelis Molenaar, 2. Frank Visser, 3. Aad van den Berg, 4. Wim Mulder, 5. Peter Morgenrood.
Belangstellenden zijn nog steeds welkom. Naast wedstrijden zijn er periodiek schaaklessen voor senioren. Meer informatie: www.ijsselschaak.nl.