Door het scannen van een QR-code kan bij de lotenverkopers van de Grote Clubactie een lot worden aangeschaft. (foto: Merel van Dooren)
Door het scannen van een QR-code kan bij de lotenverkopers van de Grote Clubactie een lot worden aangeschaft. (foto: Merel van Dooren) MEREL V DOOREN

Leden van 22 verenigingen uit Zuidplas op pad met loten

Zuidplas - Voor de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven - de Grote Clubactie - starten vanaf zaterdag 18 september de leden van 22 verenigingen uit Zuidplas met de verkoop van loten. Directeur Frank Molkenboer hoopt de recordopbrengst van vorig jaar (9,5 miljoen euro) dit jaar te verbeteren en door 'de magische grens van 10 miljoen euro' heen te gaan.

Extra inkomsten zijn ook dit jaar nog meer dan welkom bij de verenigingen. Molkenboer: "Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we in de afgelopen anderhalf jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.” 

Een lot van de Grote Clubactie kost drie euro; tachtig procent van dat bedrag gaat naar de club. Kinderen gaan met de loten langs de deuren (waar de aankoop via een QR-code kan worden gedaan) en kunnen hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en sociale media. Onder de lotenkopers zijn ruim 330.000 prijzen te verdelen.