Aantal coronabesmettingen vorige week bijna verdubbeld

Zuidplas - Waar landelijk het aantal coronabesmettingen gestaag daalt, lieten de cijfers over afgelopen week in Zuidplas een forse stijging zien. Waren er in week 36 nog 38 besmettingen, vorige week kregen 72 inwoners na een test te horen dat zij corona hebben. Twee mensen werden vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen of bleken het bij opname te hebben.
In de teststraten van de GGD steeg het percentage positief geteste personen uit Zuidplas naar 11,8 procent. Een week eerder bedroeg dat percentage 9,2 procent.

De GGD Hollands Midden zet op dit moment een nieuwe teststrategie uit, die draait om de inzet van kleinere, mobiele testlocaties (testbussen). Inwoners moeten maximaal twintig minuten hoeven reizen voor het laten afnemen van een test. Nieuwerkerk aan den IJssel is naar boven gekomen als geschikte potentiƫle locatie.


Werkzoekenden in beweging

Nieuwerkerk aan den IJssel - Het nieuwe seizoen van Walk&Talk (netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden) gaat maandag 27 september van start met een gratis wandeling door het Hitlandbos, onder begeleiding van wandelcoach Natalie Zuidam.
In de rust van de natuur vertelt Zuidam over talent, geeft oefeningen en gespreksstof voor onderweg. Start om 9.30 uur bij de bibliotheek in De Batavier, einde 11.30 uur.

Wie werk zoekt of van baan wil switchen, kan zich aanmelden om mee te lopen via walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl. Notitieboekje/pen en eten en drinken zelf meebrengen.