Zuidplas mogelijk bijvriendelijkste gemeente

Zuidplas - Nederland Zoemt selecteerde Zuidplas als een van de drie gemeenten die dit jaar in aanmerking komen voor de titel Bijvriendelijkste Gemeente. Op 5 november, de landelijke Natuurwerkdag, wordt bekendgemaakt of de prijzen - waaronder een groot insectenhotel en biologische bloembollen en planten - naar Gouda, Almere of Zuidplas gaan.

In Nederland zoemen 358 soorten wilde bijen, maar de helft van alle soorten is bedreigd. Zuidplas, Gouda en Almere zetten een stapje extra voor de wilde bij. In Zuidplas wordt samengewerkt met waterschappen, agrariƫrs, natuurorganisaties, bedrijven, onderwijs en bewoners om te zorgen voor meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen. Gouda zet zich sinds 1980 in voor natuurvriendelijke bermen en deelt kennis en ervaring daarmee met omliggende gemeenten. In Almere zijn het afgelopen jaar veel bermen en grasvlakken omgetoverd tot kruidenrijk grasland en wordt gewerkt aan meer natuurlijke nestelplekken.
De verkiezing vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Eerder werden Zoetermeer, Moerdijk en Utrecht bekroond tot Bijvriendelijkste Gemeente.


Computercursus in Zevenhuizen

Zevenhuizen - Voor iedereen die (beter) wil leren omgaan met de computer of laptop en met internet, biedt bibliotheek De Groene Venen in Zevenhuizen in oktober en november nieuwe Klik&Tik-cursussen.

In de basiscursus die op 7 oktober start, is nog plaats voor deelnemers. In november start vervolgcursus Klik&Tik Het Internet Op. De startdatum wordt nog bepaald.
Voor meer informatie of aanmelden: cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl of 06-33086575 tijdens de openingstijden van de bieb.


Leger des Heils zoekt collectanten

Zuidplas - Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Zuidplas voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november tot en met 4 december. Met de opbrengst van de collecte kan de organisatie op buurtniveau activiteiten blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden. Aanmelden als collectant kan via: www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger.