Bart Botterman was goed voor vijf treffers. (foto/tekst: Erik van Leeuwen)
Bart Botterman was goed voor vijf treffers. (foto/tekst: Erik van Leeuwen)

ZPS laat NieMo Barracuda even schrikken

WATERPOLO
Nieuwerkerk aan den IJssel – De waterpoloërs van NieMo Barracuda zijn de competitie gestart met een duidelijke zege op ZPS uit Stolwijk: 11-5. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Bart Botterman met vijf treffers.

De formatie van NieMo Barracuda is ten opzichte van vorig seizoen ongewijzigd. De gastheren leken in de eerste wedstrijdperiode last te hebben van een koude start. Het spel was slordig en het tempo te laag om ZPS in verlegenheid te brengen.
Nadat Bart Botterman zijn ploeg met zijn derde treffer naast de bezoekers uit de Krimpenerwaard had gebracht, keerde het tij in het Polderbad. Door de 6-5 van Gerben Hoes kwam NieMo Barracuda aan het begin van de derde periode op voorsprong. Kort daarop kreeg ZPS, dat steeds meer moeite kreeg om kansen te creëren, de definitieve knockout door de vijfde goal van linkshander Botterman. In het slotkwart bepaalden Robert den Arend en André Kleijwegt de eindstand: 11-5.
De vrouwen van NieMo verschenen in een vernieuwde samenstelling aan hun eerste wedstrijd. Ondanks een vroege voorsprong van NieMo in Zoetermeer zegevierde thuisploeg WZC met 6-3. Birgit van Leeuwen, Linda Quak en Kim de Roon scoorden voor NieMo.