IJsselvogels bedwingt ook KZ De Danaïden

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels heeft de goede vorm van de voorbereiding meegenomen naar de veldcompetitie. De Moordrechtenaren wonnen zaterdag ook hun tweede duel, thuis tegen KZ De Danaïden: 23-19.

Daarmee staat IJsselvogels samen met Atlantis en Fiducia met vier punten uit twee duels op kop in de tweede klasse. Komende zaterdag gaat de ploeg van trainer Berry Glissenaar op bezoek bij Fiducia. "Dat is een nieuwe testcase.”
IJsselvogels had veel tijd gestoken in het bestuderen van het spel van KZ De Danaïden. Het strijdplan richtte zich vooral op het zo veel mogelijk onschadelijk maken van de dames, die, zo bleek uit de videobeelden, voor het grootste gevaar zorgde. Dat betekende dat de IJsselvogels-dames een verdedigendere rol hadden dan normaal. "We hebben heel volwassen gespeeld”, vond Glissenaar. "Je merkt dat deze groep wat meer ervaring heeft gekregen en het scheelt ook enorm dat Kevin Berghout terug is. Hij is heel belangrijk in zijn vak. Niet alleen met zijn doelpunten, maar ook met zijn inzicht.” In het andere vak was Sam Meijer op schot. Net als Berghout trof hij zesmaal doel.