Vorm RECO ZVH is groeiende

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – RECO ZVH groeit langzaam toe naar zijn competitievorm. Twee weken voor de start van de eredivisie maakte ZVH belangrijke minuten in een driekamp in Sliedrecht met Sliedrecht Sport en VCN uit Capelle.

ZVH speelde vier sets tegen de twee andere eredivisieclubs. Tegen VCN werd gelijkgespeeld (2-2), tegen Sliedrecht Sport werd verloren (1-3). Desondanks was trainer Kristian van der Wel het meest tevreden over de laatste wedstrijd van zijn ploeg. “Het was zonder twijfel ons beste optreden tot nu toe. Sliedrecht Sport heeft een goede ploeg en we hadden in elke set goede winkansen.”

ZVH miste in Sliedrecht beachvolleyballers Sam van der Loo en Mees Sengers. Zij sluiten deze week aan bij de groep. Op zaterdag 2 oktober is de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen het Groningse Lycurgus. “Het wordt weer een jaar van ontwikkelen”, wees Van der Wel op het grote aantal nieuwkomers. “De jonge jongens maken stappen, maar ze zullen niet één, twee, drie in de basis komen. Dat zal geleidelijk gaan.”


De IJssel vergeet te winnen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De IJssel heeft zondag één punt overgehouden aan de derby met Ommoord. Ondanks een groot veldoverwicht van de Nieuwerkerkers werd het 1-1.

Mede door het mooie weer togen enkele honderden hockeyfans naar sportpark Dorrestein. Zij kregen een eenzijdige wedstrijd te zien: waar De IJssel aanviel, daar verdedigde Ommoord op de 23-meter-lijn.
De bezoekers hielden lang stand, maar zwichtten in de tweede helft toch onder de druk. Rowan Algera maakte de 1-0 uit een rebound van een strafcorner.

Hoewel De IJssel daarna nog grote kansen kreeg om de score te verdubbelen, viel het slotdoelpunt aan de andere kant. Daarmee kreeg de thuisploeg te weinig en Ommoord te veel, vond De IJssel-coach Charlie Bartho. "We hebben zestig van de zeventig minuten gedomineerd terwijl Ommoord alleen maar heeft verdedigd. Los van het resultaat, dat gezien het spelbeeld teleurstellend is, ben ik enorm te spreken over de progressie die we maken. We zijn overgestapt naar een dominante, aanvallende speelwijze. Dat vergt een ander denken.”
De spelers zijn laaiend enthousiast over die nieuwe speelwijze. "Het is supergaaf”, reageerde aanvoerder Vincent Martens. "We hebben onder Willem Kauffmann mooie stappen gemaakt als team en gaan de volgende fase in. We kregen vandaag veel complimenten voor ons spel. Mensen vinden het heel bijzonder om ons zo aanvallend te zien spelen. Dat streelt ons ego. Het was de perfecte hockeymiddag, op één facet na: we hebben niet gewonnen.”