Groeneweg goedgemutst competitie in

VOETBAL
Zevenhuizen – v.v. Groeneweg heeft zich voor het eerst sinds jaren weer eens geplaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi. De 0-4 overwinning uit bij  het Nieuwveense Nicolaas Boys was voldoende om de concurrentie voor te blijven.

Ondanks de knollentuin in Nieuwveen – Nicolaas Boys speelt nog op natuurgras – legde Groeneweg een uitstekende wedstrijd op de mat. Het superieure spel van de bezoekers kwam tot uiting in treffers van Robin Zuierveld (2), Freek Hoogeveen en Bas Roos, die bijzonder content was dat hij scoorde uit een vrije trap. “Ik heb ze lang niet genomen, maar als aanvoerder mag ik het bepalen. Dus voorlopig ben ik nummer één op de lijst.” Roos ging in de coronalockdowns in zijn eentje naar sportpark Van ’t Verlaat om daar te oefenen op zijn trap. “In de jeugd nam ik ze altijd, maar als jong broekie in het eerste kom je achteraan in de rangorde.”

De vrije trappen zijn in goede handen en dat geldt ook voor de teamspirit, zegt Roos. “We hebben zo’n tijd niet gevoetbald dat je opnieuw naar elkaar moet toegroeien. Daarnaast zijn er ook wat spelers die op nieuwe posities staan. Damian den Toom is vorig seizoen van Capelle gekomen. Dat is een zeer goede voetballer die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan. Moos de Hamer viel tegen Nicolaas Boys in. Hij is een echte verdedigende middenvelder.”
Roos start met een groot vertrouwen aan de competitie in de vierde klasse. “Met een voorhoede met Robin Zuierveld én Rick Sleeuwenhoek mogen we onze handen dichtknijpen. Die twee zijn zó verschrikkelijk snel en doelgericht. Dat is heerlijk spelen.”


Vrouwen Jumbo ZVH openen competitie tegen VSTS

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De volleybalsters van Jumbo ZVH beginnen zaterdag 25 september aan de competitie in de derde divisie met een thuiswedstrijd. In Swanla is VSTS uit Bodegraven om 16.15 uur de tegenstander.

De selectie van trainer/coach René van Essen en assistent Michelle van der Knaap-Bijl bestaat uit twaalf speelsters: libero Jolien van Dam; de spelverdeelsters Demi van Es, Inge van Tilburg en Chiara Broek; de middenaanvalsters Mariëlle Gerritsen, Tara van Zijl en Anniek Scheffers en aanvalsters Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic, Marleen van Vliet, Sonja van Mill en Sterre van Wensveen.
Het tweede mannenteam van de Zevenhuizense club verloor afgelopen zaterdag zijn eerste wedstrijd in de derde divisie. De ploeg van trainer/coach Ronald de Rooij en assistent Ruth van der Wel ging in Veenendaal nipt onderuit tegen VCV.