Handtekeningen onder overeenkomst voor nieuwe jarenvijftigwijk

Moordrecht - Gemeente Zuidplas en Mozaïek Wonen hebben op 7 oktober hun handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van de jarenvijftigwijk in Moordrecht. In de wijk worden 175 verouderde sociale woningen vervangen door 185 nieuwe, gasloze, duurzame woningen.
Over de transformatie van de wijk wordt al een aantal jaren gesproken en gedacht. In december vorig jaar stemde de gemeenteraad in met de Nota van Uitgangspunten voor de herstructurering van de wijk. In de nu getekende samenwerkingsovereenkomst worden die afspraken tussen de gemeente en Mozaïek uitgewerkt en zijn afspraken gemaakt over de verdeling van kosten en zaken als het ruilen van stukjes grond.


Vrouwen van Nu
praten bij na corona

Moerkapelle - Over hun belevenissen in coronatijd praten woensdag 20 oktober de Vrouwen van Nu van de afdeling Moerkapelle/Zevenhuizen, tijdens hun eerste bijeenkomst in Dorpshuis Op Moer sinds anderhalf jaar. De leden wordt gevraagd iets te delen: dat kan een bijzonder verhaal zijn, een mooi gedicht, een schilderij of een nieuwe hobby die is opgepakt. Aanmelden bij Trudy Wiggers.